Bài tập trắc nghiệm đại từ quan hệ tiếng Anh có đáp án

0
Tải
19

Bài tập trắc nghiệm đại từ quan hệ tiếng Anh có đáp án .Tài liệu này sẽ giúp học sinh nắm vững kiến thức, phân biệt được cách dùng các đại từ quan hệ WHO, WHOSE, WHICH, WHERE, THAT, WHEN..vv..trong tiếng Anh

5. The bed …………………. I slept in was too soft.

A. whose         B. which           C. what               D. who

6. Nora is the only person ……………………. understands me.

A. which         B. who            C. what                D. whose

7. Why do you always disagree with everything…I say?

A. who          B. which           C. when                D. what

8. this is an awful film. It is the worst…I have never seen.

A. who          B. that             C. what                D. whom

9.The hotel …we stayed was not clean.

A. who          B. that             C. where               D. when

10. The last time …I saw her, she looked very beautiful.

A. who          B. that             C. where               D. when

11. What was the name of the people …car had broken down.

A. which         B. who            C. whom               D. whose

12. I recently went back to the town…I was born.

A. what          B. where          C. who                 D. which

13.The reason ……………………… I phoned him was to invite him to a party.

A. what          B. whose          C. why                 D. which

14. I don’t agree with ……………….. you have just said.

A. what          B. who            C. when                D. which

15. She told me her address …………………… I wrote on a piece of paper.

A. what          B. which           C. when                D. where

16. The dress didn’t fit her, so she took it back to the shop ………………. she had bought it.

A. where         B. which           C. what                 D. when

17. Do you know the girl …………………….. Tom is talking to?

A. whom         B. what            C. which                D. whose

18.I gave her all the money ………………………. I had.

A. that           B. what            C. when                 D. whose

19.The party …………………….. we went to wasn’t very enjoyable.

A. who          B. when            C. that                   D. where

20.The stories ………………………… Tom tells are usually very funny.

A. when         B. that              C. where                 D. who

21. I met the woman ……………………….. can speak 6 languages.

A. who          B. that              C. which                 D. whom

22. Have you seen the money ……………………… was on the table?

A. who          B. which            C. where                 D. whom

23. Where is the picture ………………………. was on the wall?

A. when         B. where            C. which                 D. who

24 .I don’t like people ………………………. never stop talking.

A. who          B. which            C. whom                 D. whose

25.Why does she always wear clothes ………………………… are too small for her?

A. which         B. who             C. whose                 D. where

26. The factory ……………… John works in is the biggest in town.

A. when         B. where            C. which                 D. how

27. Have you ever seen the photographs …………………. Ann took?

A. that          B. where            C. when                  D. who

28. Everybody …………………… went to the party enjoyed it very much.

A. that          B. whose           C. which                  D. who

29. 1945 was the year …………………… the second world war ended.

A. which        B. why             C. when                  D. where

30. Is there a shop near hear …………………… I can buy a postcard?

A. when        B. which            C. where                  D. who

II. Fill in the blanks with WHO, WHICH or THAT:

1. The men _______ lives next-door are English.

2. The dictionary _______ you gave me is very good.

3. Do you know the girls _______ are standing outside the church?

4. The police are looking for the thieve _______ got into my house last night.

5. The chocolate _______ you like comes from the United States.

6. I have lost the necklace _______ my mother gave me on my birthday.

7. A burglar is someone _______ breaks into a house and steals things.

8. Buses _______ go to the airport run every half hour.

9. I can’t find the key _______ opens this door.

10. I gave you a book _______ had many pictures.

11. I don’t like the boy _______ Sue is going out with.

12. Did you see the beautiful dress _______ she wore yesterday.

13. The man _______ she is going to marry is very rich.

14. This is the bank _______ was robbed yesterday.

15. He wore a mask _______ made him look like Mickey Mouse.

III. Fill in the blanks with WHO, WHICH or WHOSE:

1. He arrived with a friend ______ waited outside in the car.

2. The man ______ mobile was ringing did not know what to do.

3. The car ______ the robbers escaped in was a BMW.

4. The woman ______ daughter was crying tried to calm her down.

5. The postman ______ works in the village is very old.

6. The family ______ car was stolen last week is the Smiths.

7. The cowboy ______ is wearing a red shirt looks very funny.

8. A bus is a big car ______ carries lots of people.

9. The volunteers, ______ enthusiasm was obvious, finished the work quickly.

10. Children ______ like music are often good at mathematics.

11. The engineers ______ designed the building received an award.

12. The girl ______ recited the poem is my niece.

13. The townspeople, ______ pride in their community is well- known, raised enough money to build a new town hall.

14. The Pacific Ocean, ______ might have been crossed by raft during the Stone Age, is the world’s largest ocean.

15. The newspaper to ______ we subscribe is delivered regularly.

IV. Combine These Pairs Of Sentences Using Relative Pronouns:

1. The first boy has just moved. He knows the truth.

………………………………………….. ………………………………………….. ……

2. I don’t remember the man. You said you met him at the canteen last week.

………………………………………….. ………………………………………….. ……

3. The only thing is how to go home. It make me worried.

………………………………………….. ………………………………………….. ……

4. The most beautiful girl lives city. I like her long hair very much.

………………………………………….. ………………………………………….. ……

5. He was Tom. I met him at the bar yesterday.

………………………………………….. ………………………………………….. ……

6. The children often go swimming on Sundays. They have much free time then.

………………………………………….. ………………………………………….. ……

7. They are looking for the man and his dog. They have lost the way in the forest.

………………………………………….. ………………………………………….. ……

8. The tree has lovely flowers. The tree stands near the gate of my house.

………………………………………….. ………………………………………….. ……

9. My wife wants you to come to dinner. You were speaking to my wife

………………………………………….. ………………………………………….. ……

10. The last man has just returned from the farm. I want to talk to him at once.

………………………………………….. ………………………………………….. ……

11. The students will be awarded the present. The students’ reports are very valuable.

………………………………………….. ………………………………………….. ……

12. The book was a lovely story. I was reading it yesterday.

………………………………………….. ………………………………………….. ……

13. The botanist will never forget the day. He found a strange plant on that day.

………………………………………….. ………………………………………….. ……

14. Someone is phoning you. He looked for you three hours ago.

………………………………………….. ………………………………………….. ……

15. The man works for my father’s company. The man’s daughter is fond of dancing.

………………………………………….. ………………………………………….. ……

ĐÁP ÁN bài tập trắc nghiệm đại từ quan hệ tiếng Anh

I. Chọn câu đúng:

1.A 2.B 3.C 4.A 5.B

6.B 7.B 8.B 9.C 10.D

11.D 12.B 13.C 14.A 15.B

16.A 17.A 18.A 19.C 20.B

21.A 22.B 23.C 24.A 25.A

26.C 27.A 28.D 29.C 30.C

II. Fill in the blanks with WHO, WHICH or THAT:

1. The men ___who___ lives next-door are English.

2. The dictionary ___which___ you gave me is very good.

3. Do you know the girls ___who___ are standing outside the church?

4. The police are looking for the thieve ___who___ got into my house last night.

5. The chocolate ___which___ you like comes from the United States.

6. I have lost the necklace ___which___ my mother gave me on my birthday.

7. A burglar is someone ___that___ breaks into a house and steals things.

8. Buses ___that___ go to the airport run every half hour.

9. I can’t find the key ___which___ opens this door.

10. I gave you a book ___which___ had many pictures.

11. I don’t like the boy ___who___ Sue is going out with.

12. Did you see the beautiful dress ___which___ she wore yesterday.

13. The man ___whom___ she is going to marry is very rich.

14. This is the bank ___which___ was robbed yesterday.

15. He wore a mask ___which___ made him look like Mickey Mouse.

III. Fill in the blanks with WHO, WHICH or WHOSE:

1. He arrived with a friend ___who___ waited outside in the car.

2. The man ___whose___ mobile was ringing did not know what to do.

3. The car ___which___ the robbers escaped in was a BMW.

4. The woman ___whose___ daughter was crying tried to calm her down.

5. The postman ___who___ works in the village is very old.

6. The family ___whose___ car was stolen last week is the Smiths.

7. The cowboy ___who___ is wearing a red shirt looks very funny.

8. A bus is a big car ___which___ carries lots of people.

9. The volunteers, ___whose___ enthusiasm was obvious, finished the work quickly.

10. Children ___who___ like music are often good at mathematics.

11. The engineers ___who___ designed the building received an award.

12. The girl ___who___ recited the poem is my niece.

13. The townspeople, ___whose___ pride in their community is well- known, raised enough money to build a new town hall.

14. The Pacific Ocean, ___which___ might have been crossed by raft during the Stone Age, is the world’s largest ocean.

15. The newspaper to ____which___ we subscribe is delivered regularly.

IV. Combine These Pairs Of Sentences Using Relative Pronouns:

1. The first boy who knows the truth has just moved.

2. I don’t remember the man whom you said you met at the canteen last week.

3. The only thing which make me worried is how to go home.

4. The most beautiful girl, whose long hair I like very much, lives in this city.

5. The man whom I met at the bar yesterday was Tom.

6. The children often go swimming on Sundays when they have much free time.

7. They’re looking for the man and his dog that have lost the way in the forest.

8. The tree which stands near the gate of my house has lovely flowers.

9. My wife, whom you were speaking to, wants you to come to dinner.

10. I want to talk to the last man who has just returned from the farm.

11. The students whose report are very valuable will be awarded the present.

12. The book which I was reading yesterday was a lovely story.

13. The botanist will never forget the day when he found a strange plant.

14. The person who looked for you three hours ago is phoning you.

15. The man whose daughter is fond of dancing works for my father’s company.

Bài tập trắc nghiệm đại từ quan hệ tiếng Anh có đáp án
Bài tập trắc nghiệm đại từ quan hệ tiếng Anh có đáp án
Đánh già tài liệu

BÌNH LUẬN BÀI VIẾT